בדיקות ביוץ כדי למנוע היריון

שאלה:

אחרי 2 בנים ועדיין מניקה ואיני רוצה עדיין להיכנס להיריון ואיני יכולה לקחת כדורים בגלל כתמים ולא גלולות בגלל שאני רוצה להמשיך להניק האם מותר להשתמש בבדיקות ביוץ ואם יהיה ביוץ בליל טבילה אני לא יטבול או יטבול בלי יחסים או לא

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין צריכים לדעת שזה אסור: ראה שו"ע אבה"ע סי' עו סעי' ו': האשה שהרשית את בעלה אחר שנשאת שימנע עונתה, הרי זה מותר. במה דברים אמורים, שקיים מצות פריה ורביה. אבל אם לא קיים, חייב לבעול בכל עונה עד שיקיים". כלומר, עד שלא תקיימו פריה ורביה (בת ובן) יש להשתדל שלא לדחות את ליל הטבילה (כלומר, במקרה שלך את הביוץ). אולם אם יש סיבה למניעה יש יותר סיבה להקל בתקופת ההנקה מאחר שאת ממילא נחשבת למסולקת דמים.