סחיטת פרי על ידי גוי לצורך חולה שאין בו סכנה

שאלה:

האם מותר לבקש מגוי לסחוט איזה סוג פרי לצורך חולה שאין בו סכנה

תשובה:

שלום וברכה

אם הדבר נצרך לבריאותו, מותר לעשות זאת על ידי גוי. וכיון שאין צורך בפרי מסויים, יסחטו פרי שסחיטתו אסורה מדרבנן ולא כמו ענבים שסחיטתם אסורה ביהודי מהתורה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שכח סעיפים יז, יט ובמשנה ברורה שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לדעתי יש להמנע, לא נראה שיש בכך תועלת כל שהיא, אא"כ הוא מתקשה לאכול ורוצים לתת לו משהו מזין, או שמדובר בלימון שמסייע לו בליחה וכדומה.