שעטנז בנעלי ספורט??

שאלה:

שלום כבוד הרב,
נעלי ספורט שעשויות מכמה סוגי בדים שונים מבחינת המרקמים, ויש בהם שרוכים גם.
האם צריך בדיקת שעטנז?

תשובה:

שלום וברכה

לא מצוי צמר בנעליים, בנעלי בית לפעמים יש ביטנה צמר ואז יש לתת לבדיקת שעטנז, כך גם במגפיים יקרות עם ביטנה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום רב
    רציתי להבין משהוא בנוגע לדין שעטנז בנעליים.
    1) אני ראיתי כמה פעמים בתשובות שלכם שבנעליים אין לחשוש לשעטנז חוץ מכשיש צמר אז צריך לברר שאין חוט של פשתים.
    השאלה שלי היא, האם בכל בגד הדין הוא ככה שאין צריך לבדוק אם לא ידוע שיש צמר או נעלים זה מיוחד כי בדרך כלל אין צמר בנעליים חוץ מבמגפיים חמות במיוחד , או שזה קשור לדין של סי' ש"א סעי' י"ג שאין שעטנז בנעליים.

    2) עוד דבר רציתי לדעת, מה הדין בכללות בנוגע לשעטנז בנעליים ? באיזה סוג נעליים שייך דין שעטנז ובאיזה סוג לא שייך. (אני שואל הלכתית כמבואר בסי' ש"א סעי' י"ג ולא מעשית איך המצב בדרך כלל בימינו).

  2. הנושא הוא יותר פרקטי. ככלל בגד סינטטי אין בו חשש שעטנז,ף הבעיה היא בחליפות שיש בהם ביטנה או כריות יצוב וכדומה שם יכול להסתנן שעטנז. ממילא החשש גם בנעליים הוא רק בכאלו שיש בהן צמר.