היתר חניה בכחול לבן ללא תשלום

שאלה:

האם אפשר לחנות במקום אשר מסומן בכחול לבן ולא לשלם? (במקום שלא יעבור פקח…) כי לכאורה יש פה החלטה שרירותית של העירייה לעקל את המדרכה אשר שייכת לתושבים וזה מס ללא היגיון…. (שלא כמו ארנונה שיש בזה היגיון שיש צורך לעיר להתנהל עם שירותי הניקיון והתאורה וכו'.. ) אולם בחניית כחול לבן זה החלטה שרירותית סתם שברחוב אחד יהיה חניה בתשלום ורחוב אחד לא?.. תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אי אפשר להגדיר את ההסדר של תשלום חניה כהחלטה שרירותית, ישנם סיבות מספיק סבירות מדוע צריך לשלם חנייה. מלבד גביית התשלום הם דואגים לסדר חניות במקומות ציבוריים, ולכן גובים רק ברחובות ראשיים.

בכל תקנות ציבור לא יכול אחד להחליט איזו תקנה טובה ואיזו לא, צריך לזה החלטת רוב, או שהממונים לכך יחליטו.