פיליפינית עוזרת – שאלות הלכתיות

שאלה:

שלום, עוד על עוזרת זרה: חמותי מתגוררת עם פיליפינית בדירה נבדלת לא רחוק מאתנו. חמותי בת ה-91 עלתה באחרונה לארץ, היא לא שומרת מצוות וגם אינה במצב קוגניטיבי חד מספיק כדי לזכור הלכות. עד כמה עלינו להשגיח על מה שנעשה בדירת חותנתי, לבד מכלים נפרדים שיש לפיליפינית? ועוד: הפיליפינית נלווית לחותנתי ובאה אלינו איתה לסעודות שבת, לא לצורך סיעוד אלא מפני שאינה רוצה להשאר לבדה… איך אפשר להסביר לה לא לגעת ביין, והאם יש בעיה לשתף אותה בכל שלבי הסעודה: יין קידוש שאני מעביר, נטילת ידים והעברת הלחם?

תשובה:

שלום וברכה

תשתדלו שכל מה שקשור בתכנון מראש יהיה כהלכה. למשל תקבעו שהעוזרת אינה מבשלת עבורה, אלא אתם, תשתדלו שלא תהיה בעיה של בשר שנתעלם מן העין, תסמנו את האוכל המוכן או תעשו כזה שאתם מזהים אותו. אין כל בעיה לארח אותה בבית, אם יש בעיה להסביר לה לגבי היין, אל תכבדו אותה לשתות ממנו. אפשר להגיש לה כוסית יין שאתם מזגתם. את יין הקידוש אין להעביר באמצעותה אלא מהצד השני של השלחן… או לחלופין תשמשו ביין מבושל [אינו לכתחילה לקידוש]. העברת הלחם אין בעיה.

הצטרף לדיון

תגובה 1