טלטול מפתח בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
מה אפשר לעשות בנוגע לטלטול מפתח בשבת,
בדלת ביתי אין אפשרות לפתוח את הדלת מבחוץ ללא מפתח וגם את שער הבית צריך לפתוח עם מפתח,האם מותר להוציא את המפתחות מהצרור ולהחזיק בכל אחד לחוד?

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי האם שאלתך היא לגבי מקום שאין בו עירוב, והבעיה היא הוצאה מרשות לרשות, בענין זה ראה כאן. או שהבעיה שלך היא שיש מפתחות מוקצה כמו מפתח הרכב, בזה אין בעיה, תוציא את המוקצה לפני שבת ותשאיר רק את שתי המפתחות הנ"ל.