החזרתי למוכר חפץ פגום

שאלה:

אני החלפתי נגן שהקליפס שלו נשבר והמוכר הביא לי נגן חדש במקום כי הוא לא שם לב שזה בלי קליפס וגם באותו רגע שהחלפתי שכחתי שנשבר הקליפס. זה גזל?

תשובה:

שלום רב,

פגם קל שלא מפריע לחפץ להמכר, בדיעבד לא צריך לשוב למוכר. במקרה שהפגם מעכב את החפץ מלהמכר, ומסתמא קונה שיראה ימנע מלקנותו, נחשב לגזל, וצריך לשוב למוכר שיחזיר את הנגן השבור, או לשלם על ירידת ערך הנגן שנשבר הקליפס.

בהצלחה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום רב,
    הנגן שנשבר לו הקליפס הוא שייך לך, והנגן החדש שלקחת את אמורה לשלם עליו מחיר מלא. אם לא יחזירו לך את הנגן הקודם – השבור, הינך צריכה לשלם מחיר של שבירת הקליפס. כדאי שתסתדרי עם המוכר.
    בהצלחה.

  2. הלכתי לחנות ורציתי לתת לו את השווי של הנגן והוא אמר לי שלא צריך כי החברה שהוא שלח להם את הנגן לתיקון לא חייבה אותם ושאלתי אותו אם זה לא גזל והוא אמר לי שלא והוא היה חילוני

  3. שלום רב,
    את יכולה לסמוך על דבריו, ואת פטורה מלשלם. ישנה הסתברות שהסיבה שהחברה לא חייבה משום שרוצה לתת שרות טוב ולקחת את הפגומים בלי להכנס איך ומי עשה, ולכן אינו גזל.