לשאול גוי בשבת מה השעה כשאולי יעשה שימוש בטלפון לצורך כך

שאלה:

האם מותר לי לשאול גוי בשבת מה השעה אפילו אם אני מעריך שהוא יבדוק בפלאפון שלו או כתובת וכל כהאי גוונא

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור לשאול, כוונתך לשאול האם הוא יודע ואין כאן אמירה ובקשה לבצע איסור. לאחר שהוא עושה איסור ואומר לך, אמנם יש כאן הנאה  ממעשה שבת, אבל אין הגיון להמנע מלהשתמש בידיעה שלך, הנאה שאסרו הוא חפץ מסויים, לא ידיעת השכל בעלמא. כך שבסופו של דבר אין כאן כל איסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הוא יזדקק לעשות זאת, יש כאן הנאה ממעשה שבת של גוי, אבל אם הוא יכול להסתכל בשעון על היד ואתה יודע שיבחר מטעמי נוחות להסתכל במכשיר שלו, מותר, כיון שאז הוא עושה לצורך עצמו.