בורר בקילוף ירקות זמן רב לפני הסעודה כשרוצה ללכת לבית הכנסת

שאלה:

אם רעייתי מעוניינת ללכת לבית הכנסת להתפלל ואם תתחיל להכין סלטים לאחר התפילה יצטרכו להתעכב לסעודה האם מותר לה להתחיל להכין סלטים לפני התפילה למרות שזה אינו סמוך לסעודה? אשמח אם יש גם מקור

תשובה:

שלום וברכה

אם הכנת הסלטים כרוכה באיסור של בורר, כמו קילוף ירקות, ודאי אסור לעשות זאת לפני התפילה. עשו זאת כשאתם חוזרים, גם אם הסעודה תתעכב מעט, לא נורא. נכון הדבר שכאשר ההכנה כרוכה בהרבה זמן זה עדיין נחשב סמוך לסעודה, אפילו שזה יותר מחצי שעה ראה שער הציון תריא ט, אבל כאשר אתה עושה לא סמוך לסעודה כדי לפנות לדברים אחרים, מה ההגיון שזה יחשב סמוך לסעודה? אינני רואה כאן כל צד לשאלה, ומכל מקום כך כתב ממש על המקרה שלכם בס' ארחות שבת פרק ג הערה מח.