קריעה בכותל בבגד "עליון" דוקא?

שאלה:

מי שהגיע לכותל המערבי ויש לו חיוב לקרוע בגדיו, ובשעת הראיה הוא לבש מעיל יקר, האם יכול להורידו ולקרוע חולצתו, שאולי אחרי שכבר חל החיוב על בגד זה הוא לא יכול ליפטר מחיובו, אבל י"ל שבכה"ג הוא יכול לסמוך על השיטות שאפשר לקרוע אף בגד שאינו בגד עליון, ובפרט באבלות ישנה (ואולי יש להצטרף מה שי"א שהקריעה בכותל בזמננו יותר קיל, שהרי לא מרגישים מה שחסר לנו וכו').

תשובה:

שלום וברכה

אכן בהחלט אין חיוב לקרוע דוקא את הבגד העליון, ואם חס עליו יכול להסירו ולקרוע את החולצה, ראה כאן פרטי דין זה בהרחבה.