סוכן בעיר אחת שמוכר ללקוח מעיר אחרת

שאלה:

חברת מעילים מעסיקה סוכנים ברחבי הארץ שימכרו את המעילים שלהם. סוכן שאחראי על עיר יבנה מכיר חבר שגר בעיר אשדוד שסוכן אחר מוכר שם. האם מותר שהסוכן של יבנה ימכור מעיל לאותו חבר או שאסור כי הוא גונב לו לקוח?

תשובה:

שלום רב,

מותר לו למכור לו מעיל,לכל מי שרוצה מכל עיר בארץ,

נפתלי בן חיים

נימוקים:

מאחר ולא היה תנאי שכל אחד ימכור לעיר שלו בלבד, והפיזור בערים נעשה רק כדי שיהיו מוכרים בכל עיר, לכן מותר למכור לכל אדם בכל מקום. אך במקרה שהמוכר מאשדוד ריצה לקוח מסויים אסור למוכר ממקום אחר לתפוס את לוקח לעצמו.