תביעת ירושת אשתו

שאלה:

האם הבעל יכול להיתערב בענייני ירושה של אישתו. לגבי המשפחה שלה.

תשובה:

שלום רב,

מה פירוש להתערב? אם לדון עם האחים על חלק ירושתה, יש אופנים שצריך שתכתוב עבורו הרשאה, ויש אופנים שאין צריך הרשאה ויכול לתבוע את חלקה. לכן בכל מקרה כדאי שתכתוב לו הרשאה לדון במקומה.

אם כוונתך לדרוש מהאחים את חלקה, ברור שמותר, ואם האחים יטענו לאו בעל דברים דידי, אם יש הרשאה בידו אין יכולים לדחותו.

בהצלחה נפתלי בן חיים

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קכב סעיף ח