האם מותר להשכיר דירה לזוג נשים

שאלה:

שלום לכב' הרב
שאלתי האם יש איסור להשכיר הדירה לאשה ובת זוג שלה, שמתכוונים גם להביא ילד לעולם. ? אינני רוצה לפגוע בהן ומאחר ואחת עיתונאית, אני גם חושש לפירסום שלי והוצאת שם רע לציבור המאמין. תודה על תשובה מהירה.

תשובה:

שלום וברכה

באותה מידה אתה יכול לשאול על כל השכרת דירה לבני זוג חילונים, שכן איסור נידה חמור יותר מהאיסור שהזכרת… ובענין זה השבנו פעמים רבות כאן באתר, והכלל הוא כך:

לכתחילה יש להשכיר דירה ליהודי שומר מצוות, השומר על טהרה ושמירת השבת. בדיעבד אם קשה לך למצוא שוכר אחר, ויש כאן הפסד ממון מבואר בפוסקים שאפשר להקל, וכפי שהאריך בשו”ת ציץ אליעזר חלק י”ט סימן ל”ג, עי”ש שהביא כמה וכמה צדדים של היתר בדיני איסור לפני עוור ואיסור מסייע. ואפילו במקרים יותר חמורים מהשכרת דירה, ולמשל השכרת חנות ועוד דברים שיש בהם חילול שבת הרבה יותר ישיר ויותר וודאי ג”כ כתבו הפוסקים סברות שאפשר לסמוך עליהם להקל במקום הפסד. ועיין בשו”ת יביע אומר או”ח ח”ב סימן ט”ו. מש”כ בעניין השכרת חנות למחלל שבת, ועיין בשו”ת מחנה ישראל [גרוסמן] סימן נ’. וראה עוד כאן מדברי בעל האגרות משה בענין דומה.