קלף הראוי לתפילין

שאלה:

שלום וברכה,
בנוגע לקלף התפילין,
בשו"ע בסי' לב' פסק שהקלף הא החלק החיצון של העור, ושצריך לגרד מהצד הפנימי, לפי מה שנודע לי יש הרבה מפעלי תפילין שאין מקפידים ע"ז, אלא אדרבה, ה מגרדים מהצד החיצוני, ומהצד הפנימי אינם מחגרדים כלל, אלא רק מחליקים את העור באופן שאינו משנה את העובי, האם ידוע לכם על מה סומכים מפעלים אלו?

תשובה:

שלום וברכה

לא ידוע לי מדבר כזה ואני מניח שזו לא המציאות. בס' קסת הסופר סי' ב כתב שיש לגרד היטב את העור מצידו הפנימי, שלא ישאר מהדוכסוסטוס אפילו מעט שניתן לקולפו [הדוכסוסטוס בסך הכך הוא קליפה דקה מאוד], אני מניח שבעיבוד שלהם הם מקלפים כשיעור הנדרש לכך.

יום טוב