התבלבל באמצע עלינו לשבח

שאלה:

כיצד ינהג אדם שהתחיל לומר עלינו לשבח בסיום התפילה, ואז ניגש אליו מישהו והתחיל לדבר איתו והסיח את דעתו מהמקום בוא הוא אוחז בעלינו לשבח.
מהיכן ימשיך לקרוא, האם יתחיל מחדש?
ואם הפסיק ולא המשיך מחמת הבלבול ונקט בשב ואל תעשה עדיף, האם יש איסור כלשהו?
אציין כי לא דיבר עם האדם שבלבל אותו כלל, כלומר לא היה הפסק דיבור אלא שרק לא זכר היכן אחז

תשובה:

שלום וברכה

אם אינו זוכר היכן הוא אוחז יתחיל שוב בקטע שאותו אינו זוכר אם אמר, כלומר אם הוא עדיין בקטע הראשון יתחיל מתחילתו, ואם הוא בשני יתחיל מתחילת השני, שכן אלו בעצם שתי תפילות נפרדות שהתייסדו בזמנים שונים על ידי יהושע ועכן, וכל אחת עומדת לעצמה.

בהצלחה