העתקת חומר הנבנה בממשק/תוכנת ווב.

שאלה:

שלום וברכה.

ישנם תוכנות שנקראות "ממשק ווב, או אפליקציית ווב". מה שמייחד אותן הוא שהם לא מותקנות על המחשב, אלא נמצאות על השרת של יצרן התוכנה, ואפשר לעבוד עליהם מהבית, דרך רשת האינטרנט.
ישנה תוכנה כזו שהיא כלי עזר לבניית אתרים. במהלך הבניה, המשתמש בונה ומעצב ע"י הכלים המסופקים לו (כדוגמת תוכנות עיצוב שונות הקיימות בשוק) אתר אינטרנט שלם.

במידה והמשתמש חפץ באתר שהוא בנה במערכת, כלומר לשייך אותו לכתובת משלו, הוא מתבקש לשלם, ומיד הוא מקבל את החומר לידיו.
(וזה בעצם הרווח של החברה).
השאלה הנשאלת היא:
מאחר וניתן בקלות להעתיק את החומר שהמשתמש בנה על הממשק הנ"ל, ולהדביק בכתובת הפרטית שלו מבלי לשלם אגורה (פשוט לעקוף את החסימה), האם הדבר יהיה מותר, ואין בו חשש גזל?
יש לציין שככל הנראה מדובר ביצרן גוי.

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

שאלתך קשורה לנושא פגיעה בזכות יוצרים בהלכה. ורוב פוסקי זמנינו כתבו שקיים איסור לפגוע בזכות יוצרים אסור לך לעקוף את בונה התוכנה ולהשתמש בחינם.

נפתלי בן חיים