לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בדיקת קוסקוס מחרקים

שאלה:

קוסקוס של אוסם העדה החרדית פעם ראשונה ששמתי לב שיש לו מן כמו תבלין כזה שחורים קטם קטנים, האם זה באמת תבלין או יתכן שזה קוסקוס נגוע???

תשובה:

שלום וברכה

קוסקוס מוכן מאיכות מעולה, שמיוצר במפעל בעל מוניטין וכשרות מהודרת, (ותאריך הייצור שלו קרוב), אין צורך לבדוק אותו, אבל אם אין כל התנאים הנ”ל צריך לבדוק. צורת הבדיקה – שוטח שכבה דקה של הקוסקוס על גבי משטח לבן חלק, ומתבוננים אם רואים חרקים, או גושים שדבוקים על ידי קורי משי, ואם נמצא סימן נגיעות ראוי לא לאכול. את הכוסמת יש לבדוק באופן הנ”ל.

לגבי שאלתך אינני יודע, האם מדובר במשהו מתובל? בדרך כלל זה בא בלי תבלינים ואז יש יותר לחשוש.