אשה שעשתה קידוש ואכלה פת קודם שחזר הבעל מבית הכנסת

שאלה:

בס"ד

שאלה – בשבת אחרי תפילת שחרית , אני מקדשת ואוכלת כזית פת, האם כשבעלי מגיע מבית הכנסת ואנו אוכלים ארוחת שבת יחד , אני חייבת לאכול שוב פת או שכבר יצאתי ידי חובת קידוש וסעודה ואני יכולה לאכול מאכלים אחרים ללא פת ולא חייבת גם לשמוע קידוש שוב. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין, אם כבר אכלת פת יצאת בזה ידי חובת סעודת שבת, ואין חיוב לקדש שוב ולאכול פת. אמנם שיטה מחודשת צידד הגר”מ פיינשטין באגרות משה או”ח ח”ד סי’ קא לומר, שאשה נשואה הואיל והיא משועבדת לסעוד עם בעלה את סעודת השבת, זמן סעודה אצלה אינו תלוי בסיום תפילתה אלא בסיום תפילתו של הבעל, ולכן קודם שהבעל סיים תפילתו היא כלל אינה מחוייבת בקידוש וגם לא מקיימת אז מצות סעודת שבת, למעשה המנהג להחמיר שלא כדבריו, ואין לאכול בשום אופן בלי קידוש, אולם לחומרא אולי כדאי לחשוש לסברא מחודשת זו, ולשמוע שוב קידוש מהבעל ולאכול פת, אם זה לא קשה מידי.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה, אני חשה שהרבה לי לאכול שוב פת, אז אני מבינה שאינני חייבת. אם מלכתחילה אינני הולכת לפי הגר"מ פיינשטיין ועושה קידוש אז למה לא להמשיך באותו אופן?