תאריך בר מצווה חל ביום הכיפורים, מה עושים?

שאלה:

שלום רב,
בני נולדת ב 12 לאוקטובר 2005 בשעה 19:30 – היה זה ערב יום כיפור. בדקנו וראינו שיום העליה לתורה שלו יחול ב 19 לספטמבר 2018, שזה למעשה בוקר יום כיפור… מה עלינו לעשות?
תודה מראש,
שרה

תשובה:

שלום רב,

אכן תאריך הבר מצווה שלו חל ביום כיפור. הוא נולד בליל יום כיפור.

מה הבעיה? יש אפשרות שהוא יעלה לתורה באותו יום – ביום כיפור. עליה לתורה אינה מחייבת עוגות וכד'. רק בדרך כלל העליות הללו יקרות יותר… אבל אם אתם רוצים לדחות את העליה לתורה אפשרי. את האירוע של הבר מצווה אם אתם עושים ממילא עושים ביום אחר, לפני או אחרי.