ספק בלשון הרע

שאלה:

שלום
מישהי שאני משודך איתה מכירה חבר טוב וקרוב שלי. בעבר הרחוק הם נפגשו גם כן.
היא טוענת שגילתה עליו משהו שאינו ידוע לאחרים, והוא דבר משמעותי שעשוי להראות אותו באור שונה מדמותו הטובה והנקייה.
מפריע לה שאני לא יודע 'עם מי יש לי עסק'. אך השאלה היא האם מותר לה לספר לי את הדבר, גם כשאין נפקא מינה ברורה בעניין?

תשובה:

שלום רב,

זה הדוגמא הטובה ביותר לאיסור לשון הרע!

לשם מה לספר עליו דברים רעים? כדי שתארה אותו באור אחר? זה נחשב לתועלת?

ודאי שאסור. אגב, זה גם יכול להיות ממש לא נכון. היא מן הסתם שמעה את זה גם משמועה…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היא לא שמעה משמועה, אלא כפי שציינתי , הם יצאו בעבר וזה משהו שברור לה.
    הנפקא מינה שעליה שאלתי, היא אם בגלל שאני חבר שלו קשה לה להישאר אדישה לזה. מבין שברמה של משודכים זה כנראה יותר פשוט שזה איסור גמור. אבל אם זה זוג נשוי? והאישה יודעת על חבר טוב של בעלה למשל שהוא גנב, או שקרן? גם אז אסור לספר?