יחסי אישות בזמן שיש פתיחה חלקית של צואר הרחם

שאלה:

שלום

אשתי בשבוע 41 להריון. בפעם האחרונה שבדקו פתיחה (יום חמישי שעבר) היא הייתה 3.5
היום היא זומנה להגיע ביום רביעי לעשות זירוז לקראת לידה. היא הולכת כרגיל ובלי סימן בולט של לידה פעילה. יש לה צירים מדי פעם (אבל זה כבר הרבה שבועות, והם לא הובילו ללידה אפילו שהיו כל 5 דקות).
שאלתי היא האם אפשר להיות יחד באופן מלא מחר בלילה (בלילה לפני הזירוז). כמובן לא היה שום דימום למרות הפתיחה (זו לידה שנייה)
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותינו שיהיה הכל בהצלחה רבה, לידה קלה ותמיד שמחות.

פתיחה בלבד אינה סיבה לאיסור, ואם לא היה שום דימום, ואין צירים סדירים האשה בחזקת טהרה. אמנם יש שהחמירו בפתיחה של יותר משני ס"מ, ראה אדרות משה ח"ב סי' עו, אולם אם היא מסתובבת כך זמן רב וזה לא מתקדם נראה שיש להקל יותר. אם יהיו הערב צירים יש להמנע.

ערב טוב.