מכירת סחורה של בורח

שאלה:

מוכר אתרוגים בעיר חרדית שהגיע זמן בערב חג להפסיק למכור עוד בשעות הבוקר ופקח מטעם העירייה הגיע לאחד הדוכנים לתת דו"ח ובמוכר ברח ובאו כמה נערים ומכרו את סחורתו ורוצים לדעת אם חייבים להחזיר לו את הכסך ממה שמכרו או דילמא הוי כהפקר הואיל ובלא"ה הפקח יכללהחרים או לזרוק סחורתו
אם אוכל לקבל נימוקים ומקורות אשמח מאד
בברכה
שלמה

תשובה:

שלום רב,

אין וודאות שהפקח יעשה כן, ולכן המקרה לא דומה אפילו לשור שגמרו דינו לסקילה והוזמו עדיו. לכן אם חזר המוכר לדוכן ותבע מהם את סחורתו וודאי שחייבים לשלם לו  על מה  שהם הזיקו לו שמכרו את סחורתו.