מסייע לדבר עבירה בחלוקת דואר

שאלה:

בס"ד

שלום הרב,

האם ישנה בעיה הלכתית לעבוד בדואר בתור דוור/ממיין דואר וכו'
מבחינת מסייע לעוברי עברה? הרי בדואר יכולים שלחים בין היתר מגזנים ועיתונים וחפצים של תועבה, כפירה,ע"ז..

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אתה לא אמור לדעת מה יש בחבילות ורשאי להניח שלא מדובר בחומרים אסורים שיעשו על ידם איסור,  ראה בהרחבה עוד כאן וכאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש להקל, כיון שהאיסור אינו נעשה באותה שעה. כמו כן בדרך כלל אין דבר האסור בעצם, יש דברים שמותרים לנשים ולא לגברים ולהיפך, ויש דברים שניתן להשתמש בהם גם באופן מותר וכו'.