לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כיסוי הספר תורה או סגירתו בשעת אמירת הברכה

שאלה:

בבית הכנסת שלנו נהגו מזה 50 שנה כי כאשר עולה לתורה מראין לו את קטע הקריאה מכסים את הקלף בבד ואז מברך העולה לתורה.
האם מנהג זה יש לו על מה לסמוך?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי. כך נהגו בהרבה קהילות, והטעם כדי שלא יראה כאילו הברכה אף היא כתובה בספר התורה. יש שנהגו לחילופין לסובב את הפנים לצד או לסגור את הספר בשעת הברכה.

מקורות:

ראה ביאור הלכה סי' קלט, וראה הליכות שלמה פרק יב, וארחות רבינו ח"א עמ' עא ועוד.