הוצאת שיפוד מהבשר בשבת – בורר

שאלה:

שלום רב,
אם אדם בשבת לקח שיפוד בשר והניח אותו בתוך פיתה, ואז שלף מן הפיתה את השיפוד שבו היו נעוצות חתיכות הבשר, למעשה משך את השיפוד בידו האחת, כאשר בידו השניה הוא אחז בפיתה כך שהחתיכות ישארו בתוכה בזמן הוצאת השיפוד.
האם הנ"ל הוא איסור בורר ואם כן האם האיסור מהתורה או מדרבנן?

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן איסור בורר כיון שאין כאן תערובת, יש כאן כלי שעליו יש בשר, הם לא נחשבים מעורבים זה בזה. בדומה לכך ואף יותר התירו לאחר סיום הארוחה כשיש בצלחת סכו"ם ושאריות מזון, להפריד ביניהם, את השאריות לזרוק ואת הסכו"ם למקום רחיצתו, ואין בכך בורר כיון שאינם תערובת [אא"כ יש כך הרבה פסולת שהסכו"ם מסתתר ממש בתוכו].

מקורות:

ראה ארחות שבת פ"ג סעי' כ.