קבוצות של בני נח / אנוסים בזמנינו

שאלה:

בס"ד
שלום
יש לי ויכוח לגבי האם מותר לעשות קבוצות של בני נח כדי ללמדם שבע מצוות וכו' או שיש איסור בדבר והם צריכים לשמור שבע מצוות בני נח בצורה נפרדת וגם מה ההלכה לגבי האנשים שהם בגדר "אנוסים" האם יש ענין לגייר אותם או שכיון שעברו דורות והאמא לא יהודיה אין שום ענין

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה כל סיבה שיאסר עליהם לקיים את המצוות האלו כקבוצות. לגבי קבוצות האנוסים קשה לתת הגדרה מדוייקת, בגדול רובם גויים גמורים ואין כל ענין לגייר אותם, הם כבר התבוללו לגמרי. יש קבוצות שבהם יש צד גדול שלא היתה התבוללות רבה, ידוע לי על קבוצה כזו בספרד עצמה, ושם יתכן שיש ענין לשכנע אותם להתגייר, כמובן רק אם זה יעשה לפי כל כללי ההלכה בקבלת מצוות מלאה.

שבוע טוב.