שווי חמישה סלעים פדיון הבן

שאלה:

בס"ד
ברכה ושלום.

יש לי שאלה הנוגעת לפדיון הבן היום.
1) מהו ערך חמישה סלעים נכון להיום?
2) האם יש הבדל בזה בין אשכנזים לספרדים? מה לפי פסקי הרב עובדיה?
3) האם אבי הבן יכול לקנות מהכהן את מטבעות חמישה הסלעים בערך הפחות מערכם האמיתי (כמובן בהסכמת הכהן)?

חזקו ואמצו!

תשובה:

שלום רב

שווי חמישה סלעים היום 193 ש"ח, השווי הזה הוא שווי הכסף, כאשר רוצים מטבעות הן שוות יותר בגלל העיצוב אבל זה לא נצרך למצוה. אפשר לקנות מהכהן אבל לא כדאי לפחות מהשווי הנ"ל שמא לא יהיה זה בלב שלם. מדובר בסכום נמוך יחסית. שווי הכסף ירוד היום. אין הבדל בין אשכנזים לספרדים.

הרבה מזל טוב.

הצטרף לדיון

14 תגובות

  1. היות והמטבעות לא ניתנים להשתמש בהם במכולת, יש להם דין של שווה כסף, ולכן לא עדיף לתת לו גביע מכסף או חפץ אחר,שיוכל לעשות בו שישמוש

  2. בגביע כסף אתה נכנס לבעיה, כי חלק משמעותי מהשוויות הוא העיצוב ואין מחיר קבוע וברור, מאוד חשוב שהמתכת עצמה של הכסף תהיה שווה את הסכום הנדרש, כך לא נכנסים לשום ספקות.

  3. יש כאן בעיה שאתם גורמים לאנשים לחשוב שהמחיר שכתבתם בתשובה הוא תמידי, והרי זה משתנה כל יום לווי שווי מתכת הכסף.
    זה מופיע בתוצאות גוגל כתשובה לשאלה מה שווי מטבעות לפדיון הבן.

    חכמים היזהרו בדבריהם