חיוב כהן בתרומות ומעשרות / גניזה

שאלה:

שלום וברכה,
לשיטת הספרדים:
1. האם אישה שאמא שלה כהנת שהתחתנה עם ישראל, חייבת להפריש תרומות ומעשרות? למה זה לא דומה לפדיו הבכור שהיא פוטרת בכך…
2. מה לגבי כהן? האם הוא חייב להפריש תרומות ומעשרות בפירות?
3. האם הקופסא של האתרוג שכתוב עליה "פרי עץ הדר" טעונה גניזה? מה לגבי הניילון של הלולב שכתוב עליו : "ולקחתם לכם פרי…"
האם כל 3 מילים טעונות גניזה?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

כהן חייב בתרומות ומעשרות, כמבואר ברמב"ם פ"א ממעשר הלכה ג, מעיקר הדין הוא רשאי אחרי ההפרשה לקחת את התרומה לעצמו, אלא שבזמנינו זה בלאו הכי לא שייך כיון שאין לנו טהרות. וע"ע ביאור הגר"א יו"ד סי' שלא ס"ק קיג-קיד.

פרי עץ הדר נראה שהכוונה למליצה ולא לפסוק עצמו ואין צורך בגניזה,אבל ולקחתם לכם פרי, זה נכתב ממש באופן של ציטוט וחייב בגניזה.