מתי כדאי לערוך בר מצווה למי שלפי שעה לא יניח תפילין אלא באותו היום

שאלה:

נשאלתי לגבי קרוב משפחתי חילוני שצריך לחגוג בר מצווה מתי יש לערוך את העליה לתורה.
התאריך יוצא ביום שישי בשבוע ושאלו מתי הוא אמור לקרוא בתורה. האם נכון יותר להקדים ליום חמישי או לאחר ליום שני במקרה זה. אני חשבתי שאולי כדאי לאחר ליום שני כדי שיזכה להניח תפילין כחייב במצות, (כיון שאם נקדים הוא הניח לפני גיל 13 ואינני יודע לצערי אם יניח שוב כבר חיוב, לצערי אין לי אפשרות להשפיע עליו בנושא זה לפחות כרגע).

תשובה:

שלום רב,

בודאי שהצדק איתך, הרי אין משמעות רצינית מעבר לנקודה שהעלת. רק כדאי שגם תאמר לו מה היה השיקול…

בהצחלה