ברכות השחר

שאלה:

בס"ד
שלום רב
אישה שיודעת שהיא צריכה לצאת מהבית מאוד מוקדם בבוקר (בערך 7 בבוקר) והיא תחזור בשעה 7.30 עד 8 בבוקר, האם עליה לברך ברכות השחר מייד אחרי נטילת ידיים למרות שלא תתחיל שחרית מייד אחר כך או שעדיף שתצא מהבית ללא תפילה , תחזור ותתחיל ברכות השחר ושחרית ברציפות ?
תודה. שבת שלום.

תשובה:

שלום וברכה

אשה אשכנזיה תוכל לעשות כרצונה, אשה ספרדיה שנוהגת לברך כל ברכה בזמנה המתאים [על נטילת ידים אשר יצר] תעשה כך בברכות הנ"ל, ושאר ברכות תעשה כרצונה. ומכל מקום יש עדיפות לברך לפני שהולכים כיון שמעיקר הדין אסור לאדם לעזוק בצרכיו לפני התפילה, ואף שנשים לא הקפידו על כך כל כך, אם אפשר זה עדיף.

חורף בריא.