כמות המים בנטילת ידים

שאלה:

שלום רב אני מקווה שתבינו את שאלותיי,
1.הבנתי שנטילת ידיים צריכה להיעשות על ידי כלי שיכול להכיל לפחות שיעור של רביעית הלוג , ובנוסף הנטילה צריכה להיות *בכמות מים* של רביעית הלוג , אז השאלה שלי היא האם מותר לי ליטול ידיים בכלי שיכול להכיל רביעית הלוג, אך בפועל אני שם בו חצי מהכמות של רביעית הלוג, אבל ממלא אותו פעמיים , ככה שגם אני נוטל בכלי כשר וגם נוטל בכמות הכשרה ?

2.בנוסף אם הכלי וכמות המים כשרים האם מספר הנטילות מעכב או שמספיק להרטיב את כל היד אפילו בנטילה אחת לכל יד?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

זה אפשרי באופן עקרוני, באופן מעשי קשה מאוד ליטול אפילו יד אחת בפחות מרביעית…

בנטילת ידים שמספיקה לה נטילה אחת, מספיק להרטיב את היד פעם אחת…