בעניין הפרשת חלה

שאלה:

שלום הרב!
בעניין הפרשת חלה אשמח אם הרב יאיר עיני בנידון:
1.מה העניין שחכמים הגדילו פעמיים את הכמות של ההפרשה(עד שהגיעו בסוף ל- 5/4 הקב), האם הערך ישתנה מציאותית או זה לפי האומדנה שלהם?
2.עיסה העשויה לחלק לאחרים(לא של נחתום), ואין בכל חלק כדי שיעור חלה, מה הדין(כי לא ראיתי התייחסות לזה בשו"ע..)
3.מה הנידון של הפוסקים במי ביצים, הרי זה לא מיץ מפרי, כלומר לכאורה צריך שהעיסה תתחייב?
4.אם יש ברשותי לחם שהנני יודע שלא הופרש חלה, אכן אפשר לעשות אחר האפייה,אך האם חייב שיהא כמות מאפה כשיעור חיוב חלה?

בתודה מראש!!!

תשובה:

שלום וברכה

  1. לא הבנתי את כוונתך.
  2. ראה כאן בהרחבה.
  3. כל מה שאינו מים נחשב מי פירות לענין זה.
  4. אם חל חיוב על שיעור חלה, אפשר אחרי זה וצריך להפריש גם מלחמניה קטנה.