קנה שישיית סודה ומצא ארבעה בקבוקים

שאלה:

קניתי במכולת קופסא של שישיית סודה. כשהגעתי הביתה מצאתי שיש רק ארבעה בקבוקים, בחשבונית כמובן שלמתי על שש.

האם מצד הדין הם חייבים לתת לי שניים החסרים? האם אפשר להיכנס לחנות לקחת שני בקבוקים בלי שיראו?
תודה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם ידוע לך בבירור שאף אחד לא הוציא שני בקבוקים בדרך וכדו', הם חייבים לתת לך שני בקבוקים, שהרי חייבו אותך על זה. אם הם לא מאמינים לך ומסרבים לתת לך, אתה רשאי לקחת מבלי לשלם. אבל, לא ראוי לנהוג בדרך זו, אלא לתבוע ישירות שיתנו לך עוד שני בקבוקים.