עובד שקיבל שוברים לארוחות גם עבור ימי חופשה

שאלה:

בכל חודש מקום העבודה מטעין את הכרטיס שלי ב-24 שוברים לארוחות.
במידה ולקחתי ימי חופש ונשארו לי בכרטיס 5 שוברים לפני סיום החודש, האם אני יכול לקנות בשוברים אוכל מהקפיטריה ולקחת הביתה ביום האחרון לחודש?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אסור לקחת אוכל עבור ימי החופש.

מקורות:

בעיקרון, המעביד מוכן לממן ארוחות בימי העבודה ולא בימי החופשה ואין הגיון לתת ארוחות בימי החופשה. עם זאת, אם העובד היה אוכל בחמישה ימים ארוחות כפולות במקום הארוחות שהחסיר בימי החופשה, היה מקום להקל ולומר שאם המקום העבודה לא הוריד לו מהתלושים בגלל החופשה ניתן לראות בזה כוויתור.

כמו כן, אם העובד היה מרעיב את עצמו יום אחד מימי העבודה, הוא היה רשאי לדרוש את התמורה מהמעביד או לקחת אוכל הביתה, על פי המבואר בעלון המשפט גליון 29 עמוד ד. אבל לקחת אוכל הביתה בניגוד למשמעות הפשוטה של הסכמת המעביד תמורת האוכל בימי החופשה, אין בכך שום היגיון ולא בסיס הלכתי.