סכנה במים שלא רתחו

שאלה:

לכבוד הרבנים! שמעתי שישנה בעיה להשתמש במים שלא נשלמה רתיחתם. האם זה דין הלכה למעשה או רק חומרה?

תשובה:

שלום וברכה

מבואר בגמרא (בבא מציעא כט:) ששתיית מים פושרים שלא הורתחו עדיין, מזיקה, אם היו בכלי מתכות, ולא עירבבו בהם שום דבר, אבל אם שמת קפה וכדומה, לפי הגמרא אין חשש [לפי הרופאים חייבים להגיע לדרגה של פיסטור כ80 מעלות].

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לפי הגמרא זה כל מים פושרים כלומר אפילו מהברז(שיוצא ממנו פושרים) או דווקא כששמתי בקומקום ובאמצע הרתיחה(שעדיין הם פושרים) עצרתי?

  2. 1. האם רתיחה זה מארבעים מעלות ופחות מכך זה צונן? אם כן, איפה הפושרים נכנס באמצע?

    2. האם הוספת מים פושרים ללישת בצק (או המסת שמרים) גם מזיק?

    3. האם פושרים מזיק לגוף בגלל חידקים או שדים?

  3. רתיחה היא רתיחה, אינני יודע אם מאה מעלות, או מספיק פיסטור [אם ננסה להשוות את דברי חז"ל לסכנה הידועה לנו היום], יד סולדת זה דין בהל' בישול לא הגדרה בסכנה.
    כתוב שכאשר מוסיפים לזה דברים אין סכנה.
    אינני יודע כפי שרמזתי קודם.