נדנוד דופן עץ של סוכה

שאלה:

האם הענין של נדנוד של דופן סוכה (בגלל גובה ואורך הדופן) ברוח מצויה שייך כאשר הדופן עשוי מעץ? אם כן, מהו השיעור המותר לכתחילה?

תשובה:

שלום וברכה

אם היא תלויה באויר ומתנדנדת שלושה טפחים זה אפשרי, אבל לא נראה לי מצוי כלל…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    מתשובתכם משמע שכל שדופן המתנדנדת טפח בלבד כשרה. האם יש לך מקור ? מכיון שלדעת החולקים על החזו"א ומצריכים שהדופן לא תתנדנד כלל (כמובא בחזו"ע סוכות עמ' ב') משמע שאף בנדנוד קל כטפח תהיה פסולה.

  2. אכן, דברינו מיוסדים על דברי החזון איש בסי' עז ס"ק ו שעד שהמחיצה אינה מתבטלת אין בעיה בכך שהיא נדה ברוח, וכן נראה בפרי מגדים סי' שסג א"א סק"ד שהמדובר הוא באופן שבתנועתה מתבטלת המחיצה, וכן דייק בעמק ברכה מהרמב"ם בפי' המשניות סוכה פרק ב. אמנם במשכנות יעקב או"ח סי' קכד החמיר בזה וכן דעת הרבה אחרונים, אלא שנראה מסברא שדופן עץ גדולה וחזקה שרק נעה מעט אבל ודאי לא תתבטל הכל מודים בה, והמחלוקת יותר היא בענפים דקים או וילון שעל ידי הנענוע באמת לא רואים כאן מחיצה של ממש, אבל בהחלט אינני מכריע בזה לדינא.