נעלים שאינן מעור ביום כיפור

שאלה:

שלום כבוד הרב זה דחוף אין לי מושג אם הנעליים שלי הם נעלי עור איך אני אמור לדעת?אמור להיות לנעליי עור מראה שונה ? איך אני אני אמור לדעת? ואם אני לא יודע אם זה עור מותר לי לשים את הנעליים ?

תשובה:

שלום רב,

אם אתה מסופק אם זה נעלי עור או לא, אל תלבש אותם, אתה יכול ללכת גם עם נעלי בית או קרוקס. באופן עקרוני, כל נעליים שרגילים ללכת איתם בימי החול אסורים בשימוש ביום כיפור, גם אם אינם מעור, כך הורו הגרי"ש אלישיב והגר"נ קרליץ, ולכן בלאו הכי מומלץ ללכת עם קרוקס.

שנה טובה ומבורכת.