נגמר לכלבה האוכל בבית האם מותר לי לאכול?

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
אם יש לי כלבה בבית והאכילו אותה ונגמר לה האוכל יהיה מותר לי לאכול או שחייב שיהיה לה אוכל בזמן שאני בעצמי אוכל

תשובה:

שלום רב,

אם היא כבר אכלה באותו יום מותר לך לאכול. ורק אח"כ תדאג שיהיה אוכל בבית אחרת בפעם הבאה תהיה לך איסור לאכול קודם שתקנה לה אוכל והיא תאכל כפי שמבואר בגיטין סב: "אסור לאדם שיטעום כלום עד שיתן מאכל לבהמתו שנאמר ונתתי עשב בשדך לבהמתך והדר ואכלת ושבעת". העיקר הוא שבזמן שהיא צריכה לאכול יהיה האוכל מזומן לה, אבל אין לכך קשר עם זמני האכילה שלך דוקא.