גמרתי לקרוא את הספר שקניתי האם מותר להחליפו

שאלה:

שלום,
במידה וקניתי ספר וכעת אני מעוניין להחליף אותו יום למחרת-זה נחשב גזל?(אחרי שקראתי אותו).
שנה טובה

תשובה:

שלום רב ושנה טובה,

במקרה וקראת את הספר ואינך מרוצה ממנו, ואתה מתחרט על קניית הספר, מותר לך להחליף – לפי חוק הגנת הצרכן – בנכוי 5%. אבל אם קראת ומלאת את הנאתך, והינך מעוניין להחליפו כדי לקרוא ספר נוסף, נחשב לגזל – ואסור.

גמר חתימה טובה

נפתלי בן חיים

נימוקים:

יש חוק הנקרא 'הגנת הצרכן' החוק רוצה לעזור לצרכן ומתיר לו להחליף את המוצר תוך 14 יום מהרכישה. במקרה שפתח את המוצר זכאי המוכר לנכות 5% או מאה ש"ח – הנמוך שבהם.

ישנם אנשים שמערימים עם החוק ומנצלים את החוק לטובתם – קונים מצלמה, ואחרי הטיול מחזירים את המצלמה, ועוד כהנה וכהנה. הערמה זו ודאי גזילה היא ואין היתר לעשות כך. מטרת החוק נועדה לרצות את הצרכן – שאם אינו מרוצה או שמתחרט על הקנייה, נתנו אופציה לבטל את העיסקה.