מתי התגיירה רות המואביה

שאלה:

שלום וברכה,
איך ומתי התגיירה רות המואביה?
אני רוצה בבקשה הוכחות מגמרא ומדרשים.

בברכה
בןאור

תשובה:

שלום רב,

ראה בספר מועדים וזמנים (הגר"מ שטרנבוך, ח"ד סי' שטז) שהרחיב בסוגיה זו, ותמה כיצד יתכן שמחלון נשא את רות בעודה גויה? וגם פסק הרמב"ם (איסורין ביאה פי"ב) שהבא על כותית מדינא היא נהגרת אז כיצד קיבלו אותה אח"כ? והאריך עוד בזה. ובסופו הביא בשם הזהר שבעצם מחלון גייר אותה עוד לפני שנשא אותה ולכן גם נשארה שמה רות. וראה גם באבן עזרא פרק א' פסוק ב' על הפסוק מחלון וכליון.

אולם מהתרגום לא נראה כן ראה מה שתרגם על הפסוק וימותו גם שניהם (פ"א פ"ה), וכך גם משמע מהפסוק שנעמי אמרה לה לשוב לאלוקיה ראה יבמות מז. (אולם אם זה הזהר מסביר שזה היה לאחר הגיור).

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אם היא התגיירה חייב להיות לפני שלשה אנשים, והם יכולים להחשב בית דין. כלומר, גם מחלון לצורך הענין יכול לגיירה