שפתון ליובש בשבת

שאלה:

שלום רב,
יש לי שפופרת של משחה המיועדת לשפתיים סדוקות (סוג של ווזלין) אך משום מה המשחה הפכה להיות נוזל. שמעוני. האם במצב זה מותר למרוח אותה על השפתיים בשבת? הרי מותר למרוח שמן ואין בזה איסור ממרח.
תודה ויום טוב,

תשובה:

שלום וברכה

ראשית מה שאמרת שמותר למרוח שמן אינו מדוייק כלל, שכן מלבד האיסור של ממרח יש איסור לעשות רפואה בשבת כאשר לא מדובר בחולה שנפל למשכב אלא במיחוש בעלמא, כמו כאב ראש סטנדרטי או יובש בשפתיים וכדומה. לכן, אם לא מדובר בכאב חזק גם שמן אסור לשים. אם הוזלין שינה מצב צבירה ונעשה ממש כמו שמן [נדיר ביותר] דינו כשמן לפי החילוק הנ"ל. אם הוא סמיך, יש בו חשש ממרח.

גמר חתימה טובה