קניתי כרטיס למופע לא כשר – מכירתו לאחר

שאלה:

אדם שקנה כרטיס למופע מעורב,
והוא רוצה למכור אותו לאדם אחר,
שיכול להשיג כרטיס.
האם מותר?

תשובה:

שלום רב,

מותר, ואדרבה עדיף שימכור הוא, כדי שלא ירוויחו בעלי המופע עוד כרטיסים.

גח"ט

מקורות:

בגמרא מבואר שאיסור לפני עיור שייך דוקא אם לא יוכל להגיע לאיסור בפני עצמו. ונחלקו הפוסקים אם יכול למכור דבר איסור באופן שיכול לקנות ממקום אחר, האם נחשב שיכול להגיע לאיסור לבדו, והצד השני שאסור כיון שאם יקנה מאחר האחר יעבור באיסור, לא נחשב שיכול להגיע לאיסור, עיין במשנה למלך מלווה ולווה פ"ד ה"ב שהביא מחלוקת הפוסקים בזה. אך ראה שכאן אם לא ימכור את שלו ירוויחו בעלי המופע את הכטיס שרכש, ולכן עדיף למעט מהם שלא ירוויחו.