לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צניעות בשעת לבישת הבגדים

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לדעת האם העניין של להתלבש בצניעות ולא בחדר גדול וכד' וכמה שפחות ייחשף הגוף וכו' זו הלכה ממש או רק עניין. ואם כן מהם גדרי ההלכה

תשובה:

שלום וברכה

בדברי הב"ח בסי' ב' מבואר שההנהגות הכתובות שם בשו"ע, להתלבש ממש בצניעות ואפילו את הרגלים לא לגלות תוך כדי שמתלבשים, הן הנהגות של מידת חסידות ואין בזה חיוב מהדין, העיקר שאדם מתלבש בחדר סגור שלא בפני אנשים, ושהתוצאה תהיה צנועה…

בהצלחה