צום ביום כיפור לאשה מעוברת עם סוכרת ולחץ דם

שאלה:

לכבוד הרבנים החשובים,
אישה בהיריון שבוע 29 עם יתר לחץ דם ומאוזנת תרופתית, גם עם סוכרת (רגילה סוג 1, לא סכרת הריון) מאונת עם תרופה גלוקומין 2 כדורים ביום ודיאטה, הרופא בהיריון בסיכון (אינו שומר תורה ומצוות) אמר שאסור לה לצום כלל ביום כיפור ואפילו לא בשיעורין, אלא לאכול רגיל. האם ככה היא אכן צריכה או שהרופא קצת החמיר?
תודה מראש וגמר חתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה

בהתייעצות עם הגאון רבי חיים יהודה כהן שליט"א רבה של רמות ד' בירושלים, הורה הרב שיש לשמוע להוראות הרופא ולאכול רגיל.

גמר חתימה טובה ולידה קלה מתוך בריאות!