לקיחת תפילין בנסיעה בשבת

שאלה:

לכב' הרב נשאלה שאלה אדם שנוסע בשבת לחו"ל יכול לקחת אתו תפילין בנסיעה? תודה לרבני הוראה. חתימה טובה

תשובה:

שלום רב

שאלה כואבת מאוד, שהרי חילול שבת הוא מהעבירות החמורות בתורה!

השאלה הזו אינה שאלה הלכתית כמובן… מבחינה הלכתית שלא יסע בשבת ושישאל תפילין מאדם אחר וכו’. אבל מבחינת הלכות קירוב אין לומר לו שלא יקח תפילין חלילה, אם יעבור עליו יום ללא תפילין מי יודע אם יחזור לכך, וגם ביטול מצות עשה חשובה כזו זה חמור מאוד, וברור שלא ישאל מאחר. כמובן גם לא צריך לעורר אצלו את השאלה, אני מניח שהוא לא לחוץ כל כך מהנושא של הטלטול וההוצאה… שיארוז ויסע כמו שהוא מבין..

בשורות טובות.