יום כיפור שחל בשבת – אמירת קבלת שבת

שאלה:

ביום כיפור שחל בשבת מוסיפים קבלת שבת מקוצרת אחרי סיום כל נדרי. לפי מנהג ספרד מופיע בסידורים שמתחילים במזמור לדוד כמו בשבת חוה"מ. במשנה ברורה מופיע שמתחילים במזמור שיר ליום השבת כיון שאין בשבת זו נשמה יתירה.
כיצד לנהוג?

תשובה:

ראה בס' הלכות חג בחג ימים נוראים עמ' תלא בשם שיירי כנסת הגדולה ושו"ע הרב מטה אפרים ועוד, שביום הכיפורים לא אומרים כלל קבלת שבת, אלא רק מזמור שיר וה' מלך, ומשום שאין נשמה יתירה ביום הכיפורים. למנהג רבים מקהילות אשכנז בכל יום טוב עושים כל משום כבוד היום טוב, אבל נראה שביום הכיפורים גם מי שביום טוב אומר חצי קבלת שבת, כאן אין אומרים אלא מזמור שיר וכנ"ל.