דברים שבקדושה ליד כלב

שאלה:

שלום וברכה,
1. האם יש בעיה לומר סוג כלשהו של דברים שבקדושה כאשר יש כלב שמסתובב בבית?

האם יש הבדל בין אשכנזים וספרדים בדין זה?

תשובה:

שלום רב

מותר לומר דברי קדושה ליד כלב, ראה שו”ע סי’ עט לגבי הרחקה מצואת בעלי חיים,אבל בעל חיים עצמו אין בעיה. וראה שו”ע צד ד שאפשר להתפלל ברכיבה על חמור.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בהמשך לתשובה:

    אין לחשוש שהכלב עשה צרכיו ברחבי הבית ואיני רואה כי איני נמצא ממש לידו?

    האם יש הבדל בין אשכנזים וספרדים בדין זה?

  2. בהמשך לתשובה:
    זאת אומרת שכשאני בא לומר כל סוג של דברים שבקדושה, אין לחשוש שמא הכלב עשה צרכיו במקום שבו אני נמצא ורק איני רואה זאת?

    האם יש הבדל בין אשכנזים וספרדים בדין זה?

  3. כהמשך להבנת התשובה:

    כלומר, אין זה משנה האם הכלב הנידון נוהג לעשות את צרכיו בבית או שהורגל להימנע מכך? אינני בעל הכלב ואינני יודע מהם הרגליו בנושא הזה.

    האם יש הבדל בין אשכנזים וספרדים בדין זה?