בניין עם כמה כניסות – מי חייב בתיקון זיפות הגג

שאלה:

שלום.
אנחנו בניין אחד עם שתי כניסות נפרדות שתשלום הוועד בנפרד גם.
יש בעיה בגג שצריך לסדר נזילות בחלק מהדירות.
1. האם כל הדיירים שבכניסה הראשונה צריכים להשתתף או רק אלה שבצד של הנזילה?

2. האם אנחנו צריכים לערב גם את הדיירים מהכניסה השנייה?

3. האם ניתן לחייב דייר להשתתף בעלות ההוצאות?

תודה.
חתימה טובה.

תשובה:

שלום רב,

החיוב לתקן מוטל על כל בעלי הרכוש המשותף, ולכן כל דיירי הכניסה וגם כל דיירי שאר כניסות שהגג בבעלותם צריכים להשתתף בהוצאות תיקון הזיפות.

במקרה שחלקו את הכניסות – שכל כניסה משלמים על הזיפות של הגג שלהם, לא ניתן לגבות מכניסות הסמוכות. אך כל עוד לא חלקו הדין כנ"ל שכולם צריכים לשלם.

במקרה שהגג פרטי הדין שונה, שחובת התיקון חלה על בעל הגג בלבד.

גמר חתימה טובה

נפתלי בן חיים

מקורות:

הן מצד ההלכה הן מצד חוק בתים משותפים צריכים כל בעלי הנכס המשותף לתקן את הנזק, ולכן כל דיירי כל הכניסות חייבים להשתתף בהוצאות תיקון הזיפות.

במקומות רבים כדי למנוע טרחה מסכמים הדיירים שכל כניסה תדאג לזיפות שלה, ולכן אם סיכמו זאת יש לגבות רק מדיירי הכניסה שיש להם נזילה. [במקרה שבעבר היה כבר נזילה וגבו מכל הכניסות, לא יכולים עכשיו לחלק את הכניסות].

בגג שצמוד לדירה העליונה, או ששייכת לקבלן, דינו כרכוש פרטי ולא כרכוש המשותף, והתיקון מוטל על בעל הגג בלבד.

עיין בהלכות אלו בהרחבה: קובץ הישר והטוב חלק יד עמוד קטז במאמרו של הרב אהרן שטיינברג. ובספר ועד הבית בהלכה, פרק ו שאלה כד – כה.