צום יום כיפור לאחר הפלות

שאלה:

ערב טוב ושנה טובה,
שאלה על צום כיפור למעוברת.
אנסה לקצר, עברתי טיפולי פוריות במשך קרוב ל 5 שנים. במהלך הזמן הזה נכנסתי להריון פעמיים, ויצא שכל פעם אחרי צום כיפור עברתי הפלה. ברוך ה' אחר כמה שנים נולד לי ילד בריא ומקסים.
ועכשיו ברוך ה' נקלטתי שוב להריון ואנו ממש חוששת מהצום הקרב ובא. מה לעשות? לצום ולהסתכן בהפלה נוספת?

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי במדויק את השאלה, אם ההפלות היו בהריונות של טיפולי פוריות שהן בסיכון גבוה, ועכשיו הוא הריון טבעי, לא נראה לי שיש סיבה לחשש [אבל לא ברור לי כרגע בדיוק המציאות, גיל ההריון וסוגו כדלהלן, ובאיזה שלב היו הפלות קודמות], אבל אם גם עכשיו זה הריון על ידי טיפולי פוריות, בהחלט יש לשתות לשיעורין ליטר מיץ ענבים לפחות, 30 סמ"ק כל עשר דק' החל מהבוקר. בכל מקרה יש להתייעץ עם הרופא המטפל ואם יש לך אפשרות להוסיף פרטים נוכל אולי לדייק יותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ההפלות היו של הריונות טבעיים . גם עכשיו ברוך ה הריון טבעי. ההפלות היו בשבוע 10 בערך. מספר ימים אחריהצום.
    היום אני בשבוע 8 …

  2. חובה לשתות לשיעורים כמו שכתבתי. אסור להחמיר ולצום רגיל. כמובן, אם את מרגישה שזה לא מספיק ויש תחושה של כאבי בטן חזקים או שחור בעינים וכדומה, יש לשתות מיד כמות מרובה.