לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לצורך חולה אספקת טרייה של פירות וירקות

שאלה:

שלום וברכה.
השאלה שלי לגבי 3 ימים חג ומועד לצורך חולה. בהיותנו בחוצה לארץ, האם אפשר לבקש מראש לפני החג מן הגוי בחנות הירקות והפירות להביא סחורה טרייה לביתנו לצורך המועד עבור חולה?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני אילו היה בזה צורך חולה ודאי מותר אמירה לגוי והנאה ממעשה של גוי [אבל אסור לבריא ליהנות מזה], אבל אני מניח שיש לכם מקרר בבית כך שאינני רואה איזה צורך יש כאן, הנושא הוא פשוט התארגנות נכונה ובזמן, אין כל בעיה להחזיק פירות וירקות במקרר שלושה ימים, לא קורה להם שום דבר.

גמר חתימה טובה.